Beregne din egen BMI

Til høyre kan du beregne din egen BMI

BMI-kalkulatoren er basert på vekt (kg) dividert med høyde (meter)2 

BMI

< 18,5

Undervekt

BMI

18,5-24,9

Normalvekt

BMI

25-29,9

Overvekt

BMI

> 30

Fedme

BMI/KMI (Kroppsmasse indeks)
klassifisert etter Verdens helseorganisasjon (WHO) retningslinjer.

BMI kan være med på å klassifisere vektnivået hos voksne personer, men er ikke egnet for barn eller personer som er tett bygd og/eller er svært godt trent (har mye muskelmasse).

BMI eller KMI (kroppsmasse indeks) som den også kalles, beregnes på følgende måte:
du tar vekt (i kg), og dividerer denne med høyde multiplisert med høyde (dvs høyde opphøyd i annen potens), som vist i eksempelet nedenfor. 

Eksempel: En person som veier 66 kg, og er 1,7 m høy har en BMI på tilnærmet 23, beregnet på følgende måte: 66 kg/ (1,70 m x 1,70 m) = 66 / 2,89 = 22,8 

Høyde og vektmåling

Kommentar fra ernæringsfysiologen:
Husk at BMI- klassifiseringen ikke skiller mellom kvinner og menn eller gir noe indikasjon hvor eventuell overvekt er plassert på kroppen. Det siste vil gi et bedre bilde av helserisiko knyttet til eventuell overvekt. Overflødige kilo som sitter rundt magen (såkalt epleform), er for eksempel forbundet med langt større helserisiko om de ekstra kiloene er plassert på hofter og lår (pæreform). BMI er derfor ikke noe godt verktøy alene, men krever i tillegg andre mål (liv-og hofte vidde) for å finne ut hvor eventuelle overflødige kilo er plassert. BMI kan gi en indikasjon, men vil ikke nødvendigvis alene gi noe riktig bilde av en persons vektnivå.

BMI kalkulator

KEFF

Kopirett © 2013-2019 Ernæringsfysiolog.no - Foredrag, Kostveiledning og Ernæringsrådgiving

Nettsider: webutvikling.no