La din mat være din medisin,
og din medisin være din mat

-Hippokrates

Kostveiledning ved ulike tilstander og utfordringer

Sliter du med å vite hvilken mat som er bra for deg? Har du en sykdom der kosten er en del av behandlingen?

-eller trenger du rett og slett litt starthjelp til å få orden på kostholdet?

Her kan du få trygg og kunnskapsbasert kostveiledning fra autorisert klinisk ernæringsfysiolog

Kostveiledning fra en klinisk ernæringsfysiolog innebærer veiledning fra helsepersonell med master i klinisk ernæring fra Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo eller Universitet i Bergen. Å arbeide som klinisk ernæringsfysiolog krever autorisasjon fra Statens autorisasjonskontor for helsepersonell.

For enkelte mennesker er det helt nødvendig med individuell kostveiledning fordi man har ulike diagnoser, sliter med kosten eller vil prøve å redusere bruken av medisiner. For noen er rett og slett mat den eneste medisin.

Kommersielle dietter kommer ofte til kort, fordi de ikke tar hensyn til den enkeltes helsetilstand. Hos oss kan du få tilpasset kostveiledning fra en klinisk  ernæringsfysiolog – der din helse kommer først.

Er kostveiledning noe for meg?

Kostveiledning er for eksempel for deg med spesielle ernæringsbehov på grunn av overvekt, hjertesykdom, diabetes, underernæring, allergi/intoleranse, mage-tarmsykdom, treningsutfordringer mm.

Men, du kan også få kostveiledning av en klinisk ernæringsfysiolog med tanke på forebygging og optimal tilrettelegging av kosten, for eksempel idrettsutøvere eller andre friske personer uten særskilte behov.